Referenties

"Na alles heeft Arenda ook nog een prachtig album samengesteld, de herinnering voor later. Daarin zie je de overstijgende functie van haar werk. De meerwaarde van een boek om alles in eigen tempo te herbeleven.

Begin dit jaar (2020) mocht ik werken met Arenda. Al meer dan een jaar was ik bezig vorm te geven met Michel aan zijn uitvaart in Stolwijk. Een mooi en groots afscheid, omdat Michel een begrip is in de Stolwijkse gemeenschap. Om deze dag goed te kunnen herbeleven was al lang van tevoren besloten dat we zouden werken met Arenda. Ik heb Arenda een aantal malen vooraf gesproken, het complete draaiboek samen doorgenomen en met Ada, de vrouw van Michel, afgesproken dat Arenda alle vrijheid zou krijgen. Op de dag van de uitvaart hebben we vooraf met Arenda, hoofd verkeersregelaar en de chauffeur van de auto kort een laatste overleg gehad. Daarna was het hard werken voor Arenda om de uitvaart in detail vast te leggen. Wanneer het kon, hadden we even oogcontact of konden we elkaar nog wat zaken influisteren. Arenda heeft binnen de uitvaart vele treffende momenten weten vast te leggen. Het is fijn werken met Arenda. Je ziet haar bijna niet, ze is bescheiden aanwezig en toch heeft ze het lef om soms op de voorgrond te treden voor de mooiste plaatjes. Het vastleggen van een afscheid vergt best veel van haar. Bij een huwelijk is iedereen in een ontspannen, feestelijke sfeer, bij een begrafenis is er toch spanning en ligt de druk net wat hoger. Maar daar kan Arenda perfect mee omgaan. Na alles heeft Arenda ook nog een prachtig album samengesteld, de herinnering voor later. Daarin zie je de overstijgende functie van haar werk. De meerwaarde van een boek om alles in eigen tempo te herbeleven. Het is dan ook fijn om Arenda in mijn netwerk te mogen hebben. Een zeer vakkundige fotograaf, maar ook een warm, betrokken mens, die het vak als uitvaartfotograaf meer dan professioneel uitvoert. "
- René, Effero Uitvaartverzorging/2020

"Ik kan me voorstellen dat niet iedereen aan een fotograaf denkt bij een uitvaart, maar ik kan het iedereen aanraden.

Door de prachtige foto's van Arenda hebben wij een blijvende herinnering aan de uitvaart van mijn vader. Ook hebben wij een mooi fotoboek gekregen van de familie waardoor we de foto's altijd terug kunnen kijken. We hebben de aanwezigheid van Arenda als heel prettig ervaren en tijdens de dag zelf viel de aanwezigheid van een fotograaf niet op. Helaas door het coronavirus konden wij niet alles uitvoeren zoals gepland, maar alles wat tóch doorging is op een hele mooie en respectvolle manier vastgelegd. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen aan een fotograaf denkt bij een uitvaart, maar ik kan het iedereen aanraden. Dit zorgt voor een mooie herinnering waar je achteraf zeker geen spijt van zult hebben. "
- Trevor/2020

"De foto's die je hebt gemaakt geven de dag precies weer hoe deze voor ons voelde.

We zagen je niet, maar je was overal. Je hebt geen moment gemist. De uitvaart van mijn vader is mooi weergegeven. Prachtige combinatie van grote, kleine, kleur en zwart-wit foto's in het boek. Voor mijn moeder is het een boek die ze er makkelijk bij pakt en fijn om te bekijken met de mensen die er door de beperkende corona-maatregelen niet bij konden zijn."
- Thérèse/2020

"We willen nog graag een mooie familiefoto van ons viertjes

Dat was de vraag waarmee we naar Arenda gingen. Het werd een prachtig album waar de liefde uit vandaan spat. Arenda maakte optimaal gebruik van het landschap en het licht. Door de fijne, ongedwongen manier van werken en haar vakmanschap ontstond er een sfeer waarin we allemaal onszelf durfden te zijn. Het werd niet één, maar het werden vele mooie foto’s. Gepresenteerd in een prachtig album maakt het een resultaat dat ver boven onze verwachtingen ligt. (Agnes is ongeneeslijk ziek). "
- Agnes en Pètrix/2020

"De momenten van troost, dankbaarheid, liefde en verdriet heeft Arenda treffend weten vast te leggen.

Respectvol en onopvallend zoals ze vooraf had uitgelegd. Toen we later na de uitvaart de foto’s en het album ontvingen en deze bekeken, wisten we zeker dat onze moeder een liefdevolle laatste dag op deze aarde heeft gehad. De fotoreportage die Arenda van de uitvaart van onze moeder heeft gemaakt is voor ons dan ook van onschatbare waarde."
- Yolanda/2018