Waarom foto’s?

Afscheid nemen gebeurt vaak in een roes. De mogelijkheid om terug te kunnen kijken met behulp van foto’s helpt om het verlies een plek te geven. Foto’s houden herinneringen levend en zijn kostbare geschenken voor nu en later. Foto’s zeggen meer dan duizend woorden.

U voelt vooral de liefde en verbondenheid, vaak zo zichtbaar rondom een afscheid, terug in de foto’s.

Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met het verlies van een dierbaar persoon. Dat is heel verdrietig, maar de dood hoort (helaas) bij het leven. Rondom een afscheid zijn er ook mooie en dierbare momenten, die op het moment zelf vaak langs u heen gaan, maar waar u later veel steun aan kan hebben. In mijn foto’s leg ik juist díe momenten vast. Ze maken de intieme sfeer voelbaar.

Voor kinderen kunnen foto’s extra houvast geven. Soms zijn ze nog te jong om een afscheid bewust mee te maken of stellen ze hun rouw uit.

Ook voor mensen met een verstandelijke beperking of dementie is een fotoboek van meerwaarde, zij kunnen later in hun veilige omgeving terugkijken. Dit maakt dat er rust kan komen in het begrijpen dat de dood onomkeerbaar is. Uiteraard is dit heel individueel. Ik denk graag mee om de beste foto’s te maken in de meest uiteenlopende situaties.

Bij de referenties leest u de ervaringen van anderen.

Ik lever altijd een boek. Een afscheid mag gezien worden.

"Ik kan me voorstellen dat niet iedereen aan een fotograaf denkt bij een uitvaart, maar ik kan het iedereen aanraden. Jaren later, zelfs generaties later, houden foto's hun waarde."