Referenties

"Ik kijk elke dag met een lach en een traan in het mooie album en zie situaties dit ik niet heb meegekregen omdat ik in een soort ‘roes’ zat waardoor er ook veel langs mij heen ging

In januari is mijn partner overleden en Arenda was aanwezig als afscheidsfotograaf. Wat ben ik ontzettend blij dat ik haar had gevonden op internet. Ze heeft schitterende foto’s gemaakt en verwerkt in een prachtig album. Ook vele foto’s via een link in de mail gehad, snel na de begrafenis. De foto’s getuigen van liefde, respect en warmte. Ik kijk elke dag met een lach en een traan in het mooie album en zie situaties dit ik niet heb meegekregen omdat ik in een soort ‘roes’ zat waardoor er ook veel langs mij heen ging.

Arenda was onzichtbaar aanwezig maar wel heel betrokken. Het boek kwam ze persoonlijk thuisbrengen en zo konden we ook nog even napraten. Het album geeft mij troost en ik kan iedereen aanraden om het afscheid van een dierbare door Arenda vast te laten leggen."
- Joke/2023

"Relatief kort na elkaar overleden mijn ouders. Beide uitvaarten heeft Arenda gefotografeerd en twee fotoboeken gemaakt die naadloos op elkaar aansluiten

Toen mijn moeder overleed hebben we Arenda gevraagd de uitvaart vast te leggen en een fotoboek te verzorgen. Op de dag zelf maakte ze schitterende foto's zonder de ceremonie op enige wijze te storen. Haast onzichtbaar deed ze haar werk. Ze adviseerde met betrekking tot de vorm en uitvoering van het fotoboek met een schitterend resultaat.
Een jaar later overleed mijn vader. Ook toen hebben we Arenda gevraagd de uitvaart te fotograferen en een boek te maken. Ze heeft een tweede boek ontwikkeld dat naadloos aansluit bij het boek van mijn moeder qua opzet, uitvoering en fotografie.
Voor beide boeken heeft Arenda de eerste opzet gemaakt, waarna wij de mogelijkheid kregen foto's aan te passen. Ook wat de uitvoering van de boeken betreft was ze flexibel en hadden wij de keuze tussen een aantal uitvoeringen.
Kortom, Arenda is een heel flexibele, kundige fotografe die met respect voor mensen en de situatie haar werk doet.
Ik ben zo te spreken over haar werk, dat ik haar nu zelfs voor een commerciële opdracht heb ingehuurd. En ook bij die opdracht heeft zij mij verrast met haar flexibele houding en professionele fotografie. Dankzij haar was mijn drukwerk op tijd gereed en is mijn opdrachtgever enorm blij. En daar ben ik op mijn beurt ook weer erg blij om!"
- Cindy/2023

"Kort na de uitvaart kregen wij alle prachtige foto's binnen. Deze waren zeer kwalitatief: echt prachtig

Een belangrijk familielid van ons was overleden en voor de uitvaart wilden wij graag een goede fotograaf om de hele dag vast te laten leggen. Uitvaartcentrum Dunweg had Arenda voor ons geregeld. Zij hebben contact met haar opgenomen en gelukkig had zij een super snelle service. Veel uitleg was niet nodig want ze wist gelijk wat ze zelf het beste kon doen! Erg enthousiast, meegaand en meedenkend. Ze is letterlijk met de rouwstoet met koets en paarden mee gerend, om de mooiste beelden vast te leggen. Onzichtbaar "zichtbaar" geen moment in de weg gelopen. Ze heeft de tijd genomen en ze was zeer respectvol. Kort na de uitvaart kregen wij alle prachtige foto's binnen. Deze waren zeer kwalitatief: echt prachtig. Kort daarna volgende het fotoboek die letterlijk het hele verhaal van de dag vertelde. Wij zijn zeer tevreden! Zeker een aanrader! "
- familie Hendriks/2022

"Ze verstaat haar vak goed: haar foto's zijn prachtig, vol liefde en vertellen veel meer dan alleen het beeld

Afgelopen zomer is mijn vader overleden. Naast de schok en het verdriet, moet er dan opeens heel veel gebeuren in een korte tijd. Arenda heeft mij enorm goed geholpen door dit moment van afscheid van mijn vader vast te leggen in foto's. Ze verstaat haar vak goed: haar foto's zijn prachtig, vol liefde en vertellen veel meer dan alleen het beeld. We hebben samen een selectie van de foto's in een mooi boek gezet en zo heb ik een blijvende manier om steeds weer met dit moment en met mijn vader te verbinden. Arenda was flexibel en kon met begrip ruimte geven aan dat waar behoefte aan was. Ik raad haar van harte aan"
- Paik/2022

"Het idee dat deze verdrietige gebeurtenis is vastgelegd geeft mij als nabestaande rust

Arenda heeft van de begrafenis van mijn echtgenoot een heel mooi fotoboek gemaakt!
De vormgeving van het fotoboek heb ik helemaal aan haar overgelaten hoewel ik van haar alle ruimte kreeg om hierin mee te beslissen.
Het leek mij en de familie goed om van de begrafenis foto’s te laten maken om later nog eens terug te kunnen zien.
Het idee dat deze verdrietige gebeurtenis is vastgelegd geeft mij als nabestaande rust. Ik kan, mocht ik dat even willen, de foto’s bekijken maar dat hoeft niet.
Het helpt mij bij het verwerken van het verlies om af en toe de foto’s van de begrafenis weer te zien, ook al is het verdrietig.
Arenda was bovendien onopvallend aanwezig op de begrafenis. Ze is mij en de familie niet opgevallen wat heel prettig was!"
- Henriëtte/2022