Referenties

"Het is zo troostend om bij elke foto even stil te staan

Ik kan je niet zeggen hoe blij ik met het fotoboek ben. Het straalt zorgvuldigheid en perfectie uit. Heel veel dank voor dit dierbare document. Het is zo troostend om bij elke foto even stil te staan. Met lieve groet aan vakvrouw Arenda. "
- Christel/2023

"Iedereen die wij hebben gesproken vond dat je absoluut onzichtbaar was tijdens de dienst

en dat je dan toch zulke mooie en verdrietige momenten vast hebt kunnen leggen...
Het fotoboek is echt mooi geworden en daar heb je ons echt goed in begeleid en besproken.
Alles is met zorg gedaan en wij konden alles rustig doornemen.
Wij zijn blij met het afscheidsboek en deze wordt nog regelmatig bekeken en dan zie ook wat je normaal
mist tijdens de dienst."
- Saskia/2023

"Arenda heeft de uitvaart van onze moeder op een mooie en liefdevolle manier vastgelegd

Zij stelde zich onopvallend en bescheiden op maar heeft toch de essentie en sfeer van de bijeenkomst goed weten te vangen. Daarbij heeft Arenda steeds goed met ons overlegd wat we wel en wat juist niet op de foto's wilden terugzien. Ook het herinneringsboek is erg mooi geworden. Er was veel keuze in opties en de bladzijden liggen altijd vlak en vouwloos door een speciale bindtechniek"
- Frans/2023

"Ik kijk elke dag met een lach en een traan in het mooie album en zie situaties dit ik niet heb meegekregen omdat ik in een soort ‘roes’ zat waardoor er ook veel langs mij heen ging

In januari is mijn partner overleden en Arenda was aanwezig als afscheidsfotograaf. Wat ben ik ontzettend blij dat ik haar had gevonden op internet. Ze heeft schitterende foto’s gemaakt en verwerkt in een prachtig album. Ook vele foto’s via een link in de mail gehad, snel na de begrafenis. De foto’s getuigen van liefde, respect en warmte. Ik kijk elke dag met een lach en een traan in het mooie album en zie situaties dit ik niet heb meegekregen omdat ik in een soort ‘roes’ zat waardoor er ook veel langs mij heen ging.

Arenda was onzichtbaar aanwezig maar wel heel betrokken. Het boek kwam ze persoonlijk thuisbrengen en zo konden we ook nog even napraten. Het album geeft mij troost en ik kan iedereen aanraden om het afscheid van een dierbare door Arenda vast te laten leggen."
- Joke/2023

"Relatief kort na elkaar overleden mijn ouders. Beide uitvaarten heeft Arenda gefotografeerd en twee fotoboeken gemaakt die naadloos op elkaar aansluiten

Toen mijn moeder overleed hebben we Arenda gevraagd de uitvaart vast te leggen en een fotoboek te verzorgen. Op de dag zelf maakte ze schitterende foto's zonder de ceremonie op enige wijze te storen. Haast onzichtbaar deed ze haar werk. Ze adviseerde met betrekking tot de vorm en uitvoering van het fotoboek met een schitterend resultaat.
Een jaar later overleed mijn vader. Ook toen hebben we Arenda gevraagd de uitvaart te fotograferen en een boek te maken. Ze heeft een tweede boek ontwikkeld dat naadloos aansluit bij het boek van mijn moeder qua opzet, uitvoering en fotografie.
Voor beide boeken heeft Arenda de eerste opzet gemaakt, waarna wij de mogelijkheid kregen foto's aan te passen. Ook wat de uitvoering van de boeken betreft was ze flexibel en hadden wij de keuze tussen een aantal uitvoeringen.
Kortom, Arenda is een heel flexibele, kundige fotografe die met respect voor mensen en de situatie haar werk doet.
Ik ben zo te spreken over haar werk, dat ik haar nu zelfs voor een commerciële opdracht heb ingehuurd. En ook bij die opdracht heeft zij mij verrast met haar flexibele houding en professionele fotografie. Dankzij haar was mijn drukwerk op tijd gereed en is mijn opdrachtgever enorm blij. En daar ben ik op mijn beurt ook weer erg blij om!"
- Cindy/2023