Referenties

"Het fotoalbum is een waar geschenk geworden en heeft een prominente plek gekregen bij mijn moeder thuis

Na een langdurig ziekbed wisten we dat mijn vader kwam te overlijden. In een gesprek met Monique van Reisen van ‘Dagliefste uitvaartbegeleiding ’adviseerde zij ons een fotograaf in de armen te nemen om alles op de dag van de uitvaart vast te leggen. Monique verwees ons naar Arenda. Fijn was het dat we vooraf met Arenda hebben kunnen kennis maken. Ze kwam gelijk over als een warm persoon en nam echt de tijd voor dit gesprek. Hierdoor wist ze wat onze wensen waren. Op de dag zelf was ze erbij vanaf het naar buiten dragen van de kist tot en met de ovenruimte in het crematorium. Eigenlijk zonder dat het ons überhaupt is opgevallen dat ze aanwezig was. Al binnen twee weken kregen wij de foto’s digitaal toegestuurd. Het waren prachtige warme foto’s die het verhaal van de dag goed weergaven. Samen hebben we gekeken welke foto’s in het fotoalbum zouden gaan komen. De opmaak hiervan hebben we geheel aan Arenda overgelaten. Het eindresultaat is een prachtig uniek album. Het was een dag van mooie warme woorden met een lach en een traan. Het album vertelt dit verhaal. Als gezin hebben wij de dag in een roes beleefd. Door het album kan ieder van ons op het moment dat daar behoefte aan is terugkijken. Het album werkt mee in een stukje rouwverwerking. We hadden van te voren niet kunnen bevatten hoeveel het voor ons zou gaan betekenen. Het fotoalbum is een waar geschenk geworden en heeft een prominente plek gekregen bij mijn moeder thuis. Mocht u overwegen om gebruik te maken van een fotograaf tijdens een uitvaart dan is Arenda hiervoor zeker de juiste persoon. "
- Petra/2021

"Ook familie in het buitenland beleefde de dag later door de digitale versie van het boek. Nogmaals dank Arenda! Opnieuw ontroerd!

We zijn je ontzettend dankbaar voor de zo met zorg gemaakte reportage. Keer op keer wordt het boek gepakt en beleven we de verdrietige, maar ook zo mooie dag opnieuw. Bijzondere momenten werden vastgelegd. Mijn compagnon die de uitvaart leidde en een bemoedigend gebaar maakt. Mijn broer die doof en zeer slechtziend is, was een grote zorg voor mijn moeder. Arenda maakte precies die foto’s: de pagina met de rouwadvertentie voor mijn moeder, met juist daarnaast een artikel over een doventolk, mijn broer met z’n duim omhoog nadat een neef zijn woorden had voorgelezen. Dit boek is een document wat altijd bewaard blijft zei een vriend. Ook familie in het buitenland beleefde de dag later door de digitale versie van het boek. Nogmaals dank Arenda! Opnieuw ontroerd!"
- Jan Willem Engelen, directeur/eigenaar Engelen & Spoor Uitvaartverzorging

"Herinneringen voor later moet je nu maken

En dat is precies wat Arenda voor ons gedaan heeft.
Onze moeder is in januari 2021 overleden.
Door het coronavirus kon een van ons niet bij de uitvaart aanwezig zijn.
Wij hebben Arenda gevraagd of zij foto’s wilde maken van de uitvaart .
Zij heeft voor ons mooie en dierbare foto’s gemaakt en dit samengevoegd tot een mooi fotoalbum.
Bladerend door het fotoalbum zie je dat verdriet ook een mooie kant heeft .
Dit heeft Arenda heel subtiel vastgelegd zonder dat je merkte dat zij aanwezig was om foto’s te nemen .
Voor ons een mooi boek met dierbare herinneringen. Dank je wel hiervoor Arenda"
- Annette, Ingrid & Marie-Louise/2021

"Prachtige foto's en het geeft uitstekend de sfeer weer tijdens de uitvaart

Hartelijk dank voor het afleveren van het fotoboek van de uitvaart van mijn vrouw. We hebben direct het fotoboek bekeken en het is een schitterend boek geworden. Prachtige foto's en het geeft uitstekend de sfeer weer tijdens de uitvaart. Op de dag zelf zijn de foto's zo onopvallend gemaakt dat er geen sprake was van storende factoren. Mocht iemand in de toekomst bij een uitvaart een fotograaf nodig hebben, dan zal ik niet aarzelen je telefoonnummer c.q. mailadres ter beschikking te stellen. Nogmaals hartelijk dank voor het prima vakwerk."
- Nico/2021

" Voor ons zijn deze foto’s zó enorm waardevol. Nu al. En de foto’s zullen de komende jaren alleen nog maar waardevoller worden

Dank je wel voor de prachtige foto’s! Iedereen die we de foto’s laten zien, is zeer ontroerd door de fotoserie. Je hebt het afscheid van ons zoontje prachtig weergegeven en het verhaal prachtig verteld met je beelden. Er is geen moment aan je voorbij gegaan. Dank voor je mooie edits en de tijd die je daarin gestopt hebt. Dank voor het bizar snelle aanleveren van de foto’s. Hierdoor hadden onze ontbrekende vrienden en familie toch het gevoel erbij te zijn geweest."
- Merel/2021