Referenties

"Door de foto's, die echt zó prachtig zijn, kan ik terug kijken op een mooie respectvolle dag.

Dominique, de uitvaartbegeleidster, kwam met het idee om de begrafenis van onze opa te laten fotograferen. Eerst vonden wij dat maar raar... maar toch de keuze gemaakt om het te doen. Geen seconde spijt van! We hebben Arenda amper gezien, ze is zo professioneel en betrokken, je ziet haar amper. Ik ben blij dat ze er was en dat we nu een fotoboek hebben. Op de dag zelf gaat er veel langs je heen. Door de foto's, die echt zó prachtig zijn, kan ik terug kijken op een mooie respectvolle dag. Ik kan Arenda zeker aanraden, ze heeft ons een herinnering voor altijd gegeven! Het was een afscheid om nooit te vergeten."
- Vera/2020

"Behalve dat het boek echt prachtig geworden is, is het ook een prettige en makkelijke manier om mensen de foto’s te laten zien.

Het boek heb ik al aan verschillende mensen laten zien. Veel lof voor je vakwerk! Behalve dat het boek echt prachtig geworden is, is het ook een prettige en makkelijke manier om mensen de foto’s te laten zien. Ik merk dan ook dat het boek heel aandachtig bekeken wordt. Ben er trouwens zelf ook erg blij mee."
- Mary/2020

"Het was erg fijn dat de uitvaartondernemer voorstelde foto’s te laten maken, omdat in deze tijd van corona er vrijwel niemand bij de uitvaart kon zijn.

De keuze voor jou was ook een goede. Het zijn erg mooie foto’s geworden, die voor zichzelf spreken én samen een verhaal vertellen. En terwijl het een zeer intieme uitvaart was, wist je de foto’s op een onopvallende manier te maken."
- Daan/2020

"Het ene moment verwachtte ik een baby en het volgende moment kreeg ik het nieuws, dat mijn kindje het niet had gehaald.

Een anticlimax maximaal, waarbij ik gelijk in de achtbaan terecht kwam van afscheid nemen en regelen. En hoe fijn was het, dat familie en vrienden klaar stonden om mijn man en mij hierbij te helpen. Een mooie herinnering. Maar mijn belangrijkste schat van die tijd zijn toch wel de foto’s, die jij gemaakt hebt tijdens het afscheid van onze Joscha. Juist jouw bescheidenheid tijdens de crematie, waarbij je op gepaste afstand foto’s maakte, vielen achteraf pas op. Tijdens de dag heb ik je nauwelijks gezien, maar de vele dierbare foto’s verklappen,
dat je geen moment hebt gemist. De foto’s hebben me enorm geholpen om niks te vergeten. Ik kan deze dag dankzij jou telkens opnieuw vol geluk en verdriet herbeleven. Daar zal ik je altijd dankbaar voor zijn."
- Stéphanie/2008

"Na alles heeft Arenda ook nog een prachtig album samengesteld, de herinnering voor later. Daarin zie je de overstijgende functie van haar werk. De meerwaarde van een boek om alles in eigen tempo te herbeleven.

Begin dit jaar (2020) mocht ik werken met Arenda. Al meer dan een jaar was ik bezig vorm te geven met Michel aan zijn uitvaart in Stolwijk. Een mooi en groots afscheid, omdat Michel een begrip is in de Stolwijkse gemeenschap. Om deze dag goed te kunnen herbeleven was al lang van tevoren besloten dat we zouden werken met Arenda. Ik heb Arenda een aantal malen vooraf gesproken, het complete draaiboek samen doorgenomen en met Ada, de vrouw van Michel, afgesproken dat Arenda alle vrijheid zou krijgen.
Op de dag van de uitvaart hebben we vooraf met Arenda, hoofd verkeersregelaar en de chauffeur van de auto kort een laatste overleg gehad. Daarna was het hard werken voor Arenda om de uitvaart in detail vast te leggen. Wanneer het kon, hadden we even oogcontact of konden we elkaar nog wat zaken influisteren.
Arenda heeft binnen de uitvaart vele treffende momenten weten vast te leggen. Het is fijn werken met Arenda. Je ziet haar bijna niet, ze is bescheiden aanwezig en toch heeft ze het lef om soms op de voorgrond te treden voor de mooiste plaatjes. Het vastleggen van een afscheid vergt best veel van haar. Bij een huwelijk is iedereen in een ontspannen, feestelijke sfeer, bij een begrafenis is er toch spanning en ligt de druk net wat hoger. Maar daar kan Arenda perfect mee omgaan.
Na alles heeft Arenda ook nog een prachtig album samengesteld, de herinnering voor later. Daarin zie je de overstijgende functie van haar werk. De meerwaarde van een boek om alles in eigen tempo te herbeleven.
Het is dan ook fijn om Arenda in mijn netwerk te mogen hebben. Een zeer vakkundige fotograaf, maar ook een warm, betrokken mens, die het vak als uitvaartfotograaf meer dan professioneel uitvoert.
"
- René Dullaart-Heijkoop, Effero Uitvaartverzorging/2020