Referenties

"De prachtige foto's van Arenda zijn een enorme steun bij het verwerken van het verlies van onze moeder

De moeilijkste momenten bij het afscheid heeft zij op een zeer mooie, integere en artistieke wijze weten vast te leggen. Alle lof ook voor de deskundige en liefdevolle aanpak van Arenda vanaf de kennismaking tot het keurig thuis bezorgen van het fotoboek."
- Carmen/2021

"Foto’s laten maken van de uitvaart van onze lieve zoon, die op zijn 20e jaar overleed aan een progressieve ziekte, daar hadden we zelf niet zo direct aan gedacht.

Maar onze uitvaartondernemer kwam met dit idee, omdat je op zo’n dag zelf niet alles ziet, en het fijn en belangrijk is om het later opnieuw in je eigen tempo te kunnen herbeleven, wanneer je daar behoefte aan hebt; of om het fotoboek te gebruiken als medium om over de uitvaart te praten, met familie en vrienden die er niet bij konden zijn, of met hen die er juist wel bij waren.
Arenda kwam vooraf kennismaken. Haar persoonlijke en betrokken benadering sprak ons aan. Het was prettig om elkaar vooraf te leren kennen, omdat zij je op je kwetsbaarst meemaakt tijdens het afscheid. Ook wilde Arenda de locaties vast bekijken, opdat ze niet voor verrassingen zou komen te staan. De dankdienst vond plaats in onze eigen tuin, daarna reden we langs de school van onze zoon naar de begraafplaats. Arenda heeft het allemaal knap vastgelegd, en was op de dag zelf eigenlijk onzichtbaar, zo geruisloos en respectvol gaat zij te werk. Je merkt in alles dat haar persoonlijke ervaring met rouw meespeelt in hoe zij de dingen aanpakt. Het resultaat is een prachtig uitgevoerd vierkant fotoboek waarin alle facetten, met een lach en een traan, van deze voor ons gezin zo emotionele en belangrijke dag reëel worden weergegeven in veelzeggende beelden.
Wij zijn er erg blij mee en gunnen dit anderen in een vergelijkbare situatie ook van harte!
"
- Gijsbert & Laura/2020

"Vanuit mijn rol als uitvaartverzorger beveel ik Arenda aan bij mijn families en levert ze een bijdrage aan mijn totaalpakket van diensten.

Als zelfstandig ondernemer bij Monuta uitvaartzorg weet ik als geen ander hoe belangrijk afscheid nemen is met een goed gevoel. Het creëren van een dierbare herinnering aan het afscheid van een overleden dierbare is heel belangrijk. Arenda weet met haar warme en mooie fotografie hier een bijzondere bijdrage aan te leveren. Ik heb Arenda leren kennen als een warme persoonlijkheid en een fantastische fotografe, ze voelt families goed aan en is tijdens de plechtigheid “onzichtbaar” en weet precies de juiste momenten vast te leggen. Vanuit mijn rol als uitvaartverzorger beveel ik Arenda aan bij mijn families en levert ze een bijdrage aan mijn totaalpakket van diensten. Het is fijn om met Arenda samen te mogen werken."
- André de Bruijn, Register Uitvaartverzorger/2020

"Veel te vroeg hebben mijn zoons hun vader verloren. Hij koos ervoor zijn leven te beëindigen. De uitvaart was behoorlijk beladen en emotioneel.

Éen ding was iedereen het over eens, hij zou begraven worden op de begraafplaats in Rotterdam waar ook zijn vader lag, vlakbij hem. Niet iedereen was meteen enthousiast over het fotograferen van de begrafenis, daarom heb ik ervoor gekozen alleen op de begraafplaats foto's te laten maken door Arenda. Ze heeft prachtige foto's gemaakt. En niemand heeft zich aan haar aanwezigheid gestoord. Ze is heel bescheiden en lost als het ware op in de omgeving. Erg mooi om nu foto's te hebben van deze verdrietige dag, waar we met elkaar mooi en waardig afscheid van hem namen. Op het moment zelf is veel langs me heen gegaan door de emoties. Het terugkijken van de foto's is een soort herbeleving, de emoties komen weer boven. Er zijn veel mooie details en momentopnames die veel zeggen. Ik zou iedereen aanraden de uitvaart te laten fotograferen."
- Charlotte/2020

"Ik heb iets moois om terug te kijken als ik Michel heel erg mis.

Op 19 maart 2020 is mijn man Michel overleden. Na heel veel verdriet en veel regelen kwam het coronavirus erbij. Via de uitvaartondernemer hadden we jou al gevraagd om foto's te nemen van de uitvaart. Door alle beperkingen konden we veel dingen niet meer uitvoeren. Na een teleurstelling dat er geen condoleren was, hebben we toch mooi afscheid genomen van Michel. Door jouw fotoboek hebben we zoiets moois om terug te kijken op de uitvaart. Geheel onzichtbaar voor ons heb jij zulke mooie foto's gemaakt. De bloemen, de kist sluiten en de mensenhaag langs de weg heb jij zo mooi weergegeven in de foto's. In de omgeving waar wij wonen is het niet de gewoonte om foto's te maken van een uitvaart, maar ik kan het iedereen aanraden. Ik heb iets moois om terug te kijken als ik Michel heel erg mis. "
- Ada/2020