Referenties

"Ik heb iets moois om terug te kijken als ik Michel heel erg mis.

Op 19 maart 2020 is mijn man Michel overleden. Na heel veel verdriet en veel regelen kwam het coronavirus erbij. Via de uitvaartondernemer hadden we jou al gevraagd om foto's te nemen van de uitvaart. Door alle beperkingen konden we veel dingen niet meer uitvoeren. Na een teleurstelling dat er geen condoleren was, hebben we toch mooi afscheid genomen van Michel. Door jouw fotoboek hebben we zoiets moois om terug te kijken op de uitvaart. Geheel onzichtbaar voor ons heb jij zulke mooie foto's gemaakt. De bloemen, de kist sluiten en de mensenhaag langs de weg heb jij zo mooi weergegeven in de foto's. In de omgeving waar wij wonen is het niet de gewoonte om foto's te maken van een uitvaart, maar ik kan het iedereen aanraden. Ik heb iets moois om terug te kijken als ik Michel heel erg mis. "
- Ada/2020

"Door de foto's, die echt zó prachtig zijn, kan ik terug kijken op een mooie respectvolle dag.

Dominique, de uitvaartbegeleidster, kwam met het idee om de begrafenis van onze opa te laten fotograferen. Eerst vonden wij dat maar raar... maar toch de keuze gemaakt om het te doen. Geen seconde spijt van! We hebben Arenda amper gezien, ze is zo professioneel en betrokken, je ziet haar amper. Ik ben blij dat ze er was en dat we nu een fotoboek hebben. Op de dag zelf gaat er veel langs je heen. Door de foto's, die echt zó prachtig zijn, kan ik terug kijken op een mooie respectvolle dag. Ik kan Arenda zeker aanraden, ze heeft ons een herinnering voor altijd gegeven! Het was een afscheid om nooit te vergeten."
- Vera/2020

"Behalve dat het boek echt prachtig geworden is, is het ook een prettige en makkelijke manier om mensen de foto’s te laten zien.

Het boek heb ik al aan verschillende mensen laten zien. Veel lof voor je vakwerk! Behalve dat het boek echt prachtig geworden is, is het ook een prettige en makkelijke manier om mensen de foto’s te laten zien. Ik merk dan ook dat het boek heel aandachtig bekeken wordt. Ben er trouwens zelf ook erg blij mee."
- Mary/2020

"Het was erg fijn dat de uitvaartondernemer voorstelde foto’s te laten maken, omdat in deze tijd van corona er vrijwel niemand bij de uitvaart kon zijn.

De keuze voor jou was ook een goede. Het zijn erg mooie foto’s geworden, die voor zichzelf spreken én samen een verhaal vertellen. En terwijl het een zeer intieme uitvaart was, wist je de foto’s op een onopvallende manier te maken."
- Daan/2020

"Het ene moment verwachtte ik een baby en het volgende moment kreeg ik het nieuws, dat mijn kindje het niet had gehaald.

Een anticlimax maximaal, waarbij ik gelijk in de achtbaan terecht kwam van afscheid nemen en regelen. En hoe fijn was het, dat familie en vrienden klaar stonden om mijn man en mij hierbij te helpen. Een mooie herinnering. Maar mijn belangrijkste schat van die tijd zijn toch wel de foto’s, die jij gemaakt hebt tijdens het afscheid van onze Joscha. Juist jouw bescheidenheid tijdens de crematie, waarbij je op gepaste afstand foto’s maakte, vielen achteraf pas op. Tijdens de dag heb ik je nauwelijks gezien, maar de vele dierbare foto’s verklappen,
dat je geen moment hebt gemist. De foto’s hebben me enorm geholpen om niks te vergeten. Ik kan deze dag dankzij jou telkens opnieuw vol geluk en verdriet herbeleven. Daar zal ik je altijd dankbaar voor zijn."
- Stéphanie/2008