Referenties

"Het was erg fijn dat de uitvaartondernemer voorstelde foto’s te laten maken, omdat in deze tijd van corona er vrijwel niemand bij de uitvaart kon zijn.

De keuze voor jou was ook een goede. Het zijn erg mooie foto’s geworden, die voor zichzelf spreken én samen een verhaal vertellen. En terwijl het een zeer intieme uitvaart was, wist je de foto’s op een onopvallende manier te maken."
- Daan/2020

"Het ene moment verwachtte ik een baby en het volgende moment kreeg ik het nieuws, dat mijn kindje het niet had gehaald.

Een anticlimax maximaal, waarbij ik gelijk in de achtbaan terecht kwam van afscheid nemen en regelen. En hoe fijn was het, dat familie en vrienden klaar stonden om mijn man en mij hierbij te helpen. Een mooie herinnering. Maar mijn belangrijkste schat van die tijd zijn toch wel de foto’s, die jij gemaakt hebt tijdens het afscheid van onze Joscha. Juist jouw bescheidenheid tijdens de crematie, waarbij je op gepaste afstand foto’s maakte, vielen achteraf pas op. Tijdens de dag heb ik je nauwelijks gezien, maar de vele dierbare foto’s verklappen,
dat je geen moment hebt gemist. De foto’s hebben me enorm geholpen om niks te vergeten. Ik kan deze dag dankzij jou telkens opnieuw vol geluk en verdriet herbeleven. Daar zal ik je altijd dankbaar voor zijn."
- Stéphanie/2008

"Na alles heeft Arenda ook nog een prachtig album samengesteld, de herinnering voor later. Daarin zie je de overstijgende functie van haar werk. De meerwaarde van een boek om alles in eigen tempo te herbeleven.

Begin dit jaar (2020) mocht ik werken met Arenda. Al meer dan een jaar was ik bezig vorm te geven met Michel aan zijn uitvaart in Stolwijk. Een mooi en groots afscheid, omdat Michel een begrip is in de Stolwijkse gemeenschap. Om deze dag goed te kunnen herbeleven was al lang van tevoren besloten dat we zouden werken met Arenda. Ik heb Arenda een aantal malen vooraf gesproken, het complete draaiboek samen doorgenomen en met Ada, de vrouw van Michel, afgesproken dat Arenda alle vrijheid zou krijgen.
Op de dag van de uitvaart hebben we vooraf met Arenda, hoofd verkeersregelaar en de chauffeur van de auto kort een laatste overleg gehad. Daarna was het hard werken voor Arenda om de uitvaart in detail vast te leggen. Wanneer het kon, hadden we even oogcontact of konden we elkaar nog wat zaken influisteren.
Arenda heeft binnen de uitvaart vele treffende momenten weten vast te leggen. Het is fijn werken met Arenda. Je ziet haar bijna niet, ze is bescheiden aanwezig en toch heeft ze het lef om soms op de voorgrond te treden voor de mooiste plaatjes. Het vastleggen van een afscheid vergt best veel van haar. Bij een huwelijk is iedereen in een ontspannen, feestelijke sfeer, bij een begrafenis is er toch spanning en ligt de druk net wat hoger. Maar daar kan Arenda perfect mee omgaan.
Na alles heeft Arenda ook nog een prachtig album samengesteld, de herinnering voor later. Daarin zie je de overstijgende functie van haar werk. De meerwaarde van een boek om alles in eigen tempo te herbeleven.
Het is dan ook fijn om Arenda in mijn netwerk te mogen hebben. Een zeer vakkundige fotograaf, maar ook een warm, betrokken mens, die het vak als uitvaartfotograaf meer dan professioneel uitvoert.
"
- René Dullaart-Heijkoop, Effero Uitvaartverzorging/2020

"Ik kan me voorstellen dat niet iedereen aan een fotograaf denkt bij een uitvaart, maar ik kan het iedereen aanraden.

Door de prachtige foto's van Arenda hebben wij een blijvende herinnering aan de uitvaart van mijn vader. Ook hebben wij een mooi fotoboek gekregen van de familie waardoor we de foto's altijd terug kunnen kijken. We hebben de aanwezigheid van Arenda als heel prettig ervaren en tijdens de dag zelf viel de aanwezigheid van een fotograaf niet op. Helaas door het coronavirus konden wij niet alles uitvoeren zoals gepland, maar alles wat tóch doorging is op een hele mooie en respectvolle manier vastgelegd. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen aan een fotograaf denkt bij een uitvaart, maar ik kan het iedereen aanraden. Dit zorgt voor een mooie herinnering waar je achteraf zeker geen spijt van zult hebben. "
- Trevor/2020

"De foto's die je hebt gemaakt geven de dag precies weer hoe deze voor ons voelde.

We zagen je niet, maar je was overal. Je hebt geen moment gemist. De uitvaart van mijn vader is mooi weergegeven. Prachtige combinatie van grote, kleine, kleur en zwart-wit foto's in het boek. Voor mijn moeder is het een boek die ze er makkelijk bij pakt en fijn om te bekijken met de mensen die er door de beperkende corona-maatregelen niet bij konden zijn."
- Thérèse/2020